Є ПИТАННЯ? У НАС Є ВІДПОВІДЬ!
Що таке бактеріальна закваска?
Це продукт, який складається з живих, дружніх людському організму бактерій, які використовуються для приготування різних кисломолочних продуктів в домашніх умовах.
Що входить в склад сухих бактеріальних заквасок ТМ YOGURTON
До складу заквасок входить комплекс живих бактерій. Залежно від закваски, бактеріальний склад у них різний. Детальний склад є в описі кожної закваски у нас на сайті.
Для чого застосовуються закваски YOGURTON?
Закваска YOGURTON застосовується для приготування натуральних кисломолочних продуктів в домашніх умовах.
У чому відмінність йогурту або іншого кисломолочного продукту, виготовленого на заквасці YOGURTON, від магазинних кисломолочних продуктів?
Йогурт приготований на заквасці YOGURTON відрізняється тим, що містить велику кількість корисних і живих бактерій, не містить концентратів, стабілізаторів, ароматизаторів. Завжди максимально свіжий продукт, так як Ви готуєте його самі. Можна давати дітям з 6-ти місяців.
Чим відрізняються між собою закваски YOGURTON?
Бактеріальним складом, а відповідно і принципом дії на організм.
Чи є протипоказання до застосування заквасок YOGURTON?
У заквасок YOGURTON немає протипоказань, за винятком індивідуальної несприйнятлисовсті лактози.
На яку кількість молока розрахований 1 пакетик закваски YOGURTON?
1 пакетик закваски YOGURTON розрахований для приготування 1 літра молока.
Як приготувати закваску YOGURTON в йогуртниці, мультиварці, каструлі, термосі, банці і т. д.?
Процес приготування детально описано в інструкції по цьому посиланню: розділ Як готувати.
Якою повинна бути температура приготування заквасок?
Температура приготування заквасок +38..+41 градусів.
Скільки часу повинен сквашуватися йогурт YOGURTON?
Час сквашування має становити 8 годин.
На якому молоці краще готувати закваску?
Можна використовувати будь-яке молоко. Важливо розуміти, що чим якісніше молоко, тим якісніше буде готовий продукт.
Треба кип'ятити пастеризоване, домашнє молоко?
Так, треба обов'язково кип'ятити.
Чи підходить молоко тривалого зберігання для приготування закваски?
Так, підходить. Як правило, таке молоко завжди вище за якістю і закваска на ньому виходить краще.
Які умови зберігання сухих бактеріальних заквасок YOGURTON?
Закваски YOGURTON мають такі строки зберігання: у холодильнику (при температурі +2..+8) - 12 місяців.
Можна перевозити закваску без холодильника?
Так. До 10 діб закваска може зберігатися без холодильника.
Чи можна ділити пакетик на кілька порцій?
Ні. Після відкриття пакетика, закваска зберіганню не підлягає.
Скільки зберігається, готовий йогурт YOGURTON
Рекомендований термін зберігання готового йогурту складає 5 днів.
Можна заквашувати йогурт повторно?
Так, перезаквашувати можна.
Як перезаквашувати йогурт?
При перезаквашуванні треба дотримуватися такої ж технології, як при приготуванні йогурту з сухої закваски. Тільки замість сухої закваски треба використовувати 2-3 столові ложки готового йогурту на 1 літр молока.
Скільки разів можна перезаквашувати йогурт?
Готовий продукт, в якості закваски, рекомендуємо перезаквашувати не більше 2-х разів.
Скільки можна зберігати йогурт для перезаквашування?
Максимальний термін зберігання йогурту для перезаквашування становить 7 днів.
Що робити, якщо у людини лактозна несприйнятливість?
Можна готувати закваску на низьколактозному молоці або на безлактозному молоці. Під час приготування під впливом бактерій лактоза перетворюється в молочну кислоту і кількість лактози значно зменшується, що важливо для людей з лактозною несприйнятливістю.
Чому закваска може не закваситися?
Причин незаквашування багато. Але найпоширеніші - це погана якість молока або порушена технологія приготування.
Що робити, якщо закваска не спрацювала і йогурт не вийшов?
Якщо у вас сталася така ситуація, звертайтеся у відділ «Гарантії» нашої компанії за телефоном: (044) 501 51 51. Ми допоможемо розібратися в причині невдачі і зробимо все можливе, щоб наступного разу у Вас все вийшло. Також ми компенсуємо Вам вартість закваски і молока.
В чому причина, якщо йогурт вийшов дуже рідким?
Якщо йогурт вийшов рідким, значить він недоквасився. Це може бути внаслідок недостатньої температури заквашування, або недостатнього часу заквашування. А також причиною може бути охолодження продукту під час заквашування. Також причиною може бути молоко поганої якості.
Чому молоко згорнулося і з'явилося багато сироватки?
Це свідчить про переквашування продукту. Таке може бути у випадку дуже високої температури заквашування, або дуже тривалого часу заквашування.
Можна їсти йогурт, в якому з'явилася сироватка?
Так. Такий йогурт не поступається за властивостями, єдина відмінність, це те, що він може бути кисліше.
Чому продукт вийшов дуже кислим?
Продукт переквасився. Треба або зменшити температуру заквашування, або зменшити час заквашування.
Йогурт вийшов тягучим і слизовим. Чому?
Таке трапляється, якщо помістити бактерії в холодну середу, або якщо молоко охололо в процесі заквашування. У такому середовищі бактерії виділяють захисні речовини (слизові речовини). Також таке може бути за поганої якості молока.
Можна додати в йогурт цукор, варення, фрукти і т. д.?
Так, можна. Але тільки в готовий продукт.
Коли можна додавати різні смакові добавки?
Тільки в готовий продукт, краще безпосередньо перед вживанням.
Як приготувати ряжанку?
Ряжанка готується на будь-який з наших заквасок і за такою ж технологією, як йогурт, тільки для приготування ряжанки треба використовувати пряжене молоко.
Як зробити, щоб йогурт був питним, а не густої консистенції?
Після того як йогурт охолов, його треба добре перемішати. Чим більше перемішувати, тим більш рідким буде йогурт.
З якого віку можна давати дитині закваски?
Більшість заквасок можна давати з 6-ти місяців.
Які закваски краще використовувати в якості першого прикорму?
В якості першого прикорму краще використовувати закваску ДИТЯЧИЙ Йогурт YOGURTON.
Які закваски більше підходять для відновлення мікрофлори?
Для відновлення мікрофлори найбільше підходить закваска ПРОБІО Йогурт YOGURTON.
Чи можна закваски вживати вагітним і годуючим матерям?
Так, можна. Ніяких протипоказань немає.
Яка закваска сприяє схудненню і чому?
Для схуднення рекомендується закваска ФІТНЕС Йогурт YOGURTON, яка за рахунок особливого бактеріального складу, а саме бактерій Lactobacillus gasseri, прискорює метаболізм і сприяє схудненню.
Що краще їсти для зміцнення імунітету?
Для імунітету краще всього використовувати ІМУНО Йогурт YOGURTON.
Чи всі закваски можна приймати щодня?
Всі закваски можна приймати щодня.
Коли краще приймати йогурт?
Йогурт і інші кисломолочні продукти можна приймати в будь-який час доби та включити в щоденний раціон.
Чи містять закваски YOGURTON ГМО?
Ні, закваски YOGURTON не містять ГМО.
Яка жирність готового йогурту?
Жирність готового йогурту буде повністю відповідати жирності молока, на якому ви будете готувати.
Яка кількість білків, жирів, вуглеводів в йогурті?
Ці показники будуть повністю відповідати показникам молока, на якому ви будете готувати йогурт.
Чи безпечні закваски YOGURTON?
Так, абсолютно безпечні.
Чи можуть закваски викликати алергію?
Ні, не можуть. Алергічні реакції можуть бути тільки при індивідуальній несприйнятливості лактози або білка коров'ячого молока.
Як довго безперервно можна їсти йогурти, приготовані на заквасці YOGURTON?
Можна їсти як щоденне харчування. Жодних перерв робити не треба.